אמנם בישראל, הדור הצעיר אינו מתלהב לעבוד בשדות, ברפתות, בלולים או מקומות אחרים הקשורים לחקלאות, אך כדי למשוך אותו לעשות זאת, יש צורך להכריז על העבודה החקלאית כעבודה ראשונה, כדי שחיילים בדימוס צריכים להתעקש על כמה אתה יכול לקבל סובסידיות כל חודש.
הדור הצעיר בישראל לא מתלהב מעבודה בחקלאות. כדי למשוך אותם יש צורך להכריז על עבודה חקלאית כעיסוק ראשון, כך שחיילים בדימוס צריכים להיות הראשונים לעבוד.
במילים אחרות, חלק ניכר מכוח העבודה בתחום זה מגיע מחו"ל, במיוחד מתאילנד) - אבל מסתבר שכעבודה זרה, התחום החקלאי עשוי לספק דווקא כמה אפשרויות מועילות במיוחד, במיוחד כשעובדים באוסטרליה.
התחום החקלאי אינו נתפס בדרך כלל כעבודה פופולרית עבור זרים באוסטרליה. עם זאת, מסתבר כי זו עשויה להיות אחת האפשרויות הטובות ביותר עבור עובדים זרים המעוניינים להיכנס לארץ.
החקלאות באוסטרליה
אחת המדינות בה זקוקים כל הזמן לידיים עובדות בתחום החקלאות היא אוסטרליה.
ברחבי האי הענק פזורות עשרות אלפי חוות, חלקן משתרעות על שטחים עצומים ובסה"כ כ- 12% מהתמ"ג של אוסטרליה מקורו בחקלאות ובענפים הקשורים אליה – כך שמי שמחפש עבודה בחקלאות בחו"ל, ובפרט עבודה באוסטרליה, בהחלט יוכל למצוא שלל הצעות עבודה הקשורות לחקלאות.
גם הפעילות החקלאית במדינה צפויה לעלות: שר החקלאות האוסטרלי הצהיר ב-2013 כי עד שנת 2025 יגדל יצוא החקלאות והמזון בלא פחות מ-45%(!) על מנת לעמוד בביקוש העצום מסין.
ככל שכלכלת סין ממשיכה לצמוח, סין הופכת למעצמה עולמית. גידול זה הוביל לביקוש גובר לסחורות חקלאיות. החקלאות האוסטרלית היא אחת הספקיות הגדולות ביותר של מזון ומוצרים חקלאיים לסין. על מנת לענות על הצרכים של שוק הולך וגדל, הודיע שר החקלאות האוסטרלי כי עד שנת 2025 יגדל יצוא החקלאות והמזון בלא פחות מ-45%.
גם סין צומחת בצעדי ענק, ומעמד הביניים מתחיל ליהנות מרמת חיים משופרת - כך שמי שמחפש עבודה בעשרות אלפי חוות באוסטרליה יוכל למצוא ביתר קלות את מבוקשו.
סין חווה צמיחה מהירה בהכנסה לנפש, כאשר מעמד הביניים מתחיל ליהנות מרמת חיים משופרת. זה הוביל לעלייה באנשים שמחפשים עבודה באזורים הכפריים של אוסטרליה, שסובלים מהתגברות האוטומציה בשנים האחרונות.
אופציה נוספת – רוסיה והמדינות האחרות שנוצרו לאחר התפרקות ברה"מ
אופציה נוספת של עבודה בחו"ל בתחום החקלאות, ובעיקר לאנשי מקצוע מיומנים בעלי ידע יקר ערך, היא ברוסיה ובשאר המדינות שזכו לעצמאות לאחר התפרקות ברית המועצות (ובפרט אוקראינה, גאורגיה, המדינות הבלטיות).
החקלאות של מדינות אלו נגררת מאחור מבחינת מיכון וקידמה, על מנת לצמצם את הפער וליהנות מכל היתרונות של החקלאות המודרנית, יש ביקוש רב לידע ולניסיון של מומחים מערביים, במיוחד מומחים ישראלים. מעצמה של חקלאות הייטק. זמן זה או אחר צפוי להיות רווחי במדינות אלו.
מומחי חקלאות ישראלים מסייעים למדינות מתפתחות בחקלאות שלהן. הידע והניסיון של מומחים ישראלים חשובים למדינות מתפתחות במיוחד בכל הנוגע למודרניזציה של שיטות חקלאות.
עבודה בחקלאות בארה"ב – רק עם ויזה מתאימה
למרות שרוב הבוחרים בארה"ב כמקום עבודה בחו"ל מעדיפים לעבוד בערים גדולות וליהנות מהחיים הטובים בהן, כדאי לדעת שיש גם אפשרויות לעבוד בחקלאות - יש אפילו ויזה מסוג מיוחד עבור זה: H-2A.
אחת התפיסות השגויות הנפוצות ביותר היא שאתה צריך תואר אקדמי כדי לעבוד בחו"ל. זה, כמובן, לא נכון מכיוון שיש הרבה תעשיות אחרות שאתה יכול לעבוד בהן. לארה"ב יש הרבה הזדמנויות למי שרוצה לעבוד בחו"ל - מחקלאות ועד הוראת אנגלית כשפה שנייה.
ויזה זו ניתנת על ידי רשויות ההגירה בארה"ב ומאפשרת לך לעסוק בעבודה חקלאית זמנית שאינה נדרשת על ידי עובדים מקומיים (אם כי הויזה עצמה תקפה עד 3 שנים).
רוב הישראלים שיוצאים לעבוד בארצות הברית מחפשים מקום לגור בעיר גדולה ותוססת, אבל מי שמחפש קצת שקט, מלאכת יד מספקת מאוד והזדמנות להתנסות בארץ מלאת אינסוף אפשרויות הם ייחודיים ו דרך מרתקת (וכמובן גם ליהנות מההזדמנות של טיול וחופשה) הבחירה לעבוד בחקלאות.
יתרונות וחסרונות עבודה בחקלאות בחו"ל
לעבודה בחקלאות בחו"ל יתרונות רבים ומשמעותיים, אך יש להדגיש כי יש לה גם חסרונות ובעיקר קשיים (יש להתייחס לכך כאתגר...)
היתרונות העיקריים ביחס לאופציה הרווחת ביותר, עבודה בעגלות מכירה, הם היעדר הצורך באנגלית ברמה נאותה, פחות תסכולים (הנובעים מתשובות שליליות ומלקוחות שלא הצלחנו למכור להם) וסיפוק רב יותר בזכות התוצרים הממשיים של העבודה – וכמובן שכמו כל עבודה בחו"ל ביחס לעבודה בארץ גם שכר גבוה יותר (ושבניגוד לעבודה במכירות תלוי רק ביכולות של העובד ובמוטיבציה שלו, ולא בגורמים חיצוניים דוגמת הקניון בו הוא מוצב וכו').
החיסרון העיקרי הוא שהעבודה הפיזית לא קלה, למרות שהקושי לא ברור לאנשים שגדלו במושב או בקיבוץ, גם מי שגדל בעיר, הכושר הגופני עשוי לעבור בקלות.