יש כאלה המעדיפים לעבוד הרחק מהבית, בחצי השני של כדור הארץ – ויש אחרים המחפשים תעסוקה מחוץ לגבולות ישראל, אבל עדיין בקרבת מקום, עם אופציה לקפיצה נוחה הביתה כל פעם שמתחשק. עבורם, עבודה בקפריסין היא פתרון מושלם: גם עבודה בחו”ל וגם פחות משעת טיסה מישראל.
לעבודה בקפריסין יש, כמובן, יתרונות רבים אחרים: משכורות גבוהות (וביורו!), מיסים נמוכים, חיים באחד האיים החיוביים ביותר בעולם והתחככות עם צעירים וצעירות (וגם מבוגרים ומבוגרות) מכל רחבי העולם בזכות התיירים הרבים המגיעים לאי לאורך כל השנה כמעט. בנוסף, אם עבודה בצ’כיה למשל היא חוויה מרתקת אך מוגבלת לחודשים מסוימים עקב מזג האוויר, הרי שקפריסין מציעה 300 ימי שמש בשנה וטמפרטורות נוחות גם בשאר הימים.
קפריסין הוא האי השלישי מבחינת גודל השטח וגודל האוכלוסייה בים התיכון (אחרי סיציליה וסרדיניה האיטלקיות), ואחת המדינות הקטנות באירופה, עם קצת יותר ממיליון איש. לאורך ההיסטוריה היטלטלה קפריסין בין כיבוש אחד לשני, כשבין האימפריות שחמדו את האי הקסום ניתן לציין את המצרים, האשורים, הרומאים, הפרסים, הביזנטים, הצלבנים, העות’מאנים ואת האימפריה הבריטית של סוף המאה ה-19 וחלקה הראשון של המאה ה-20. רק ב-1960 קיבלה קפריסין עצמאות (הנהיגה באי, אגב, עדיין נמצאת תחת השפעה בריטית ומתנהלת בצד השמאלי של הכביש), אבל האי עדיין לא הגיע אל השלווה והנחלה (מבחינה פוליטית; מבחינת התנהלות החיים היומיומיים קפריסין היא אי של רוגע בעולם תזזיתי) צפון האי נמצא בפועל תחת כיבוש טורקי, ולמעשה קפריסין מחולקת לשתי ישויות – קפריסין הטורקית (בשליש הצפוני של האי) וקפריסין היוונית, שהיא זו שמושכת אליה את הישראלים הרבים, בין אם למטרת חופשה מפנקת ובין אם כדי לעבוד בחו”ל.
במה עובדים בקפריסין?
כמו רבים מבין העובדים בחו”ל, גם חלק ניכר מבין הישראלים שבחרו לעבוד בקפריסין מועסקים בתחום המכירות. עליית רמת החיים באי, הצטרפותה של קפריסין לגוש האירו ו-2.5 מיליון התיירים המגיעים לאי מדי שנה מבטיחים כי רמת ההכנסה מהמכירות אכן תהיה גבוהה ומתגמלת. המוני התיירים מייצרים גם משרות רבות בתחום המלונאות, המסעדנות וחיי הלילה, וגם הן מהוות הזדמנות נאה לישראלים המחפשים עבודה שהמשכורת שלה משולמת ביורו.
לא רק תיירים רבים מגיעים לאי, אלא גם חברות בינלאומיות מובילות שבוחרות להעביר לקפריסין נתחים הולכים וגדלים מפעילותן בזכות המיסוי הנמוך ביחס לאירופה. כמובן שגם בחברות אלה ניתן למצוא מקומות עבודה משתלמים ביותר.
בנוסף, ישנה בקפריסין תנופת בנייה רחבת היקף. תנופת הבנייה כוללת קניונים ומתחמי מסחר כחלק מהעלייה ברמת החיים, בתי מלון ומבנים נוספים בתחום התיירות בשל הצפי לגידול במספר התיירים, משרדים רבים, שכן קפריסין מושכת אליה כאמור חברות בינלאומיות רבות, וגם פרויקטים גדולים של דיור למגורים, מפני שהמחירים הנוחים ומזג האוויר האידיאלי הפכו בשנים האחרונות את קפריסין למעין פלורידה של אירופה, וקשישים רבים מכל רחבי היבשת ובפרט בריטניה קונים בה בתים. תנופה זו משכה אליה גם חברות ישראליות בתחום הבנייה ובאופן טבעי הן מעסיקות לא מעט ישראלים (בדומה לשוק העבודה ברומניה לישראלים, שגם בו יש ייצוג נכבד לענף הבנייה).
איך נהנים בקפריסין?
עבודה בקפריסין, כמו עבודה באירלנד, היא עבודה באי, שבזכות הניתוק מהיבשת תמיד מתנהל בקצב חיים אחר ובשלווה יחסית. קפריסין במיוחד היא שילוב של מודרניות אירופית עם קסם ים תיכוני נינוח, ואת האתרים היפים שלה דומה שאין ישראלי שלא מכיר.
בפרט אהובה על הישראלים איה נאפה התוססת, אך גם במרכז האי תמצאו אתרים נהדרים לטיולים, ובפרט הרי הטרואודוס על שלל המנזרים הציוריים והקסם הכפרי השורר באופן כללי באזור.
כמדינה המושכת אליה תיירים רבים, מציעה קפריסין חיי לילה מלהיבים, וגם אינספור מסעדות וטברנות – המטבח הקפריסאי מבוסס על המטבח היווני (אם כי הקפה טורקי…) – והכל כאמור במרחק שעת טיסה בלבד מישראל.