מחפשים מידע על רילוקיישן לקנדה לצורך עבודה בהייטק? הגעתם לכתבה הטובה ביותר לכך!
מצד אחד, ישראל ידועה זה מכבר כ"מדינת סטארט-אפ", גם אם יש פער מסוים בין התדמית למציאות, מספר חברות ההייטק הישראליות הוא עצום ומרשים, וחברות בינלאומיות רבות הן בארץ.
ישראל היא מדינה שתמיד הייתה ידועה בחדשנות ההייטק שלה. עם סצנת סטארט-אפ פורחת, ישראל הפכה לסיפור הצלחה עבור אנשים רבים. בנוסף לתעשיית ההייטק הישראלית, יש בישראל גם שפע של חברות בינלאומיות שנמצאות בארץ ועוד רבות אחרות שמחפשות להשקיע בעתידה של ישראל.
ישראל ידועה בתעשיית ההייטק שלה, והיא ממשיכה לצמוח. עם סצנת סטארט-אפים משגשגת, ישראל הפכה לסיפור הצלחה עבור רבים.
אך מהצד השני, ישראלים רבים לאט לאט מחפשים עבודה בחו”ל יותר מבעבר, וחלקם לפרק זמן קצר ואחרים לפרק זמן גדול יותר.
מצד שלישי ואחרון - קנדה, לעומת זאת, כבר שנים רבות ידועה כמדינה המעודדת הגירה, במיוחד כשמדובר באנשי מקצוע מוסמכים ביותר. השילוב של כל הטרנדים הנ"ל הפך את הרעיון של רילוקיישן לקנדה לצורך עבודה בהייטק לנפוץ ומבוקש.
קנדה ידועה במדיניות ההגירה המסבירת פנים שלה ובאוכלוסייתה המגוונת. למדינה יש מוניטין של מקום שקל לחיות בו, לעבוד ולגדל משפחה. למרות שהמעבר לקנדה יכול להיות יקר, העיר טורונטו היא מקום מגורים במחיר סביר בקנדה.
כל היתרונות של רילוקיישן לקנדה לצורך עבודה בהייטק
קנדה עשויה להיחשב פחות אפורה ואטרקטיבית עבור שכנותיה הדרומיות, כך שיש הרבה יותר ביקוש לאופציות השונות של עבודה בארה”ב מאשר לעבוד בקנדה, אך ראוי לציין כי מדינת מייפל ורב-תרבותית זו ישנם מספר יתרונות חשובים שהופכים אותה ל- בחירה כדאית. קנדה היא מדינה של רב-תרבותיות עם מוניטין של שלום, יציבות ושגשוג כלכלי. לקנדים יש גישה אופטימית האומרת שאנו מציעים הזדמנויות רבות לאנשים מכל רחבי העולם.
ראשית, עבודה בקנדה מאפשרת חיים במדינה עם שיעורי פשיעה נמוכים, רמות גבוהות של שירותים לתושבים, רחובות נקיים ותושבים שמסבירי פנים גם ל"זרים".
בשנים האחרונות, קנדה נמצאת בעלייה משמעותית בפופולריות. רוב האנשים נרגשים לעבור לקנדה ומוכנים להשקיע הרבה כסף וזמן בהשקעה בנדל"ן של קנדה.
לקנדה יש הרבה מה להציע. אנשים רבים מחפשים מקום בו יוכלו לחיות בשלום, להיות בטוחים וליהנות מחיי החוץ. קנדה הופכת לאחת המדינות המבוקשות ביותר בעולם בגלל הבטיחות, הביטחון והכלכלה היציבה שלה.
בגדול, קנדה היא חברת מהגרים (אחד מכל שישה קנדים נולד מחוץ למדינה), יחד עם הליברליזם והסובלנות הטמונים באופייה של קנדה, היא המקור של אנשים שמגיעים לערים גדולות כמו טורונטו, ונקובר, מונטריאול וכו'. גן עדן הוא בעולם.
קנדה היא מדינה של מהגרים. הרוב המכריע של הקנדים נולד מחוץ למדינה, כאשר אחד מכל שישה קנדים נולד במקום אחר. ההיסטוריה והתרבות של קנדה תמיד עוצבו על ידי ההגירה.
כמו כן, אנשי הייטק שעוברים לקנדה מגיעים לאחד המקומות היפים בעולם. נופים של הרי הרוקי, לווייתנים, כלבי ים ושאר בעלי חיים מרהיבים שנהנים מהחיים באוקיינוס האטלנטי, פארקים לאומיים עוצרי נשימה, ערים עתיקות ציוריות, אטרקציות בעיר, מפלי הניאגרה ורשימת אפשרויות הפנאי והטיולים של קנדה ארוכה ומתישה. התרשמו.
הרי הרוקי הם אחד המקומות היפים בקנדה. זהו ביתם של בעלי חיים כמו לווייתנים, כלבי ים וחיות מרהיבות אחרות שנהנות מהחיים באוקיינוס האטלנטי. הרי הרוקי זועקים לחובבי הרפתקאות, שיכולים לחקור את היופי הטבעי ואת חיות הבר הייחודיות שלהם. ישנם פארקים לאומיים מדהימים, ערים עתיקות ונופים מעוררי כבוד שהופכים את המקום הזה ליעד שחובה לבקר בו
לקנדים יש מוניטין של אנשים פתוחים, ידידותיים ועוזרים. זה נכון גם לממשלת קנדה, המספקת לכל המצטרפים החדשים שירותי בריאות והטבות אחרות בחינם.
קנדה זוכה להכרה רחבה בזכות האנשים הידידותיים והפתוחים שלה. ממשלת קנדה מספקת שירותי בריאות חינם והטבות אחרות למצטרפים חדשים, מה שעזר למדינה הזו לשמור על מוניטין חזק של אחת המדינות הטובות ביותר לחיות בהן.
גם מבחינה מקצועית, חשוב להדגיש שמדובר באתגר. קנדה אולי לא נמצאת בחזית ההיי-טק העולמית, אבל המעבר אליה אפשר לישראלים לעשות עבודות שבהחלט יספקו עניין רב ויגיבו למציאות חיים חדשה ולצמיחה אישית.
במעבר לקנדה, לישראלים תהיה הלוקסוס לעבוד בסביבה שמספקת אתגר חדש. עבודה לצד אנשים מיומנים אחרים יכולה להיות מעוררת, ועם הזדמנויות העבודה שגדלו בישראל בשנים האחרונות, קשה יותר ויותר להגיד לא.
עם המשפחה או בלי המשפחה?
בין אלה שמציעים אפשרויות רילוקיישן, אחת הדילמות המרכזיות שעומדות בפני אנשי טכנולוגיה רבים היא האם לעבור לארץ היעד עם או בלי משפחה (באופן טבעי, אחוז גדול מהמועמדים לרילוקיישן לקנדה לצורך עבודה בהייטק הם אנשי מקצוע מיומנים ומנוסים, הם הקימו משפחה).
אמריקאים רבים בוחרים לעבור לחו"ל כדי לעסוק בתחומי הקריירה שלהם. עם זאת, זוהי החלטה קשה, שכן אנשים רבים צריכים לקחת בחשבון גורמים כמו ביטחון משפחתי ועבודה בנוסף ליוקר המחיה.
כמובן שלמרחק בין ישראל לקנדה הייתה השפעה ניכרת על החלטה זו.
ישראל וקנדה ממוקמות בשני קצוות כדור הארץ. אין זה מפתיע שישראלים לא ששים לנסוע ברחבי העולם למדינה איתה הם חולקים קשרים היסטוריים הדוקים.
עבודה בחו"ל נתפסת לעתים קרובות כהזדמנות להיות קרוב יותר למשפחתו. עם זאת, כאשר אנשים בוחנים את האופציה לעבוד באירופה, המאפשרת יחסית יותר נסיעות לישראל (שכן זמן הטיסה הוא בסביבות 4-5 שעות, לפעמים אפילו פחות), ניתן לראות בכך גם דרך להתנתק מישראל. לעומת זאת, עבודה בקנדה דורשת יותר ניתוק מישראל ולכן נוטה להיות כך.
להפך מהאופציה של עבודה באירופה, המאפשרת יחסית יותר נסיעות לישראל, עבודה בקנדה דורשת יותר ניתוק מישראל ולכן נוטה להיות קשורה למִשׁפָּחָה.
ישראל היא מדינה שעברה הרבה עליות ומורדות, אבל בעזרת רשת בעלות בריתה החזקה היא תמיד הצליחה לצלוח על העליונה. למרות החיים בישראל כל כך הרבה זמן, לעזוב אותה למדינה שאינה ישראלית יכולה להיות קשה. המשפחות לרוב אינן קרובות כמו שהן היו בישראל מאחר והמרחק בין קרובי משפחה גדול יותר. ככזה, הבעיה העיקרית בעבודה
רילוקיישן לקנדה לצורך עבודה בהייטק - על היבטי מיסוי
גורם חשוב נוסף בהחלטה האם לעבור ליעד זה או אחר הוא שיקולים כלכליים ובעיקר היבט המס – כלומר גובה המס שיש לשלם על השכר.
חברות רבות מציעות לעובדים את האפשרות לעבוד מרחוק וחלקן אף מרחיקות לכת ומספקות לעובדים שולחנות משלהם במיקום אחר. עם האפשרות לעבוד מהבית, העובדים יכולים לנהל את לוחות הזמנים שלהם ועדיין להיות מסוגלים לבלות עם המשפחה שלהם.
קנדה מחייבת דיווח שנתי על כל ההכנסות והיא חתומה על אמנת כפל מס עם ישראל, ולכן אזרחים ישראלים המקבלים שכר ממעסיקים באותה מדינה פטורים ממס בקנדה, ורק בישראל. אגב, בקנדה, עלות גידול הילדים ניתנת להחזר מס, וגם זה שווה לשקול.
קנדה חתומה על אמנת כפל מס עם ישראל, מה שאומר שאזרחים ישראלים פטורים ממס קנדי כאשר עובדים בקנדה.
קצת נתונים כלכליים על קנדה - לפי הבנק העולמי, בשנת 2017, התוצר המקומי הגולמי (GDP) של קנדה היה 2.0 טריליון דולר. בשנת 2018, לפי סטטיסטיקת קנדה, התמ"ג של קנדה צמח ל-2.1 טריליון דולר והוא צפוי לגדול ב-2% מדי שנה עד 2027. בשנת 2017, סך היצוא הקנדי הוערך ב-343 מיליארד דולר ושווי זה צפוי לגדול ב-1% בכל פעם.
החיבוק החם של הקהילה היהודית והישראלים לשעבר
אנשי הייטק שיבחרו לעבור לקנדה צפויים להתקבל בחום לא רק על ידי החברה הקנדית, אלא גם על ידי חברי הקהילה היהודית וישראלים רבים שהקימו מושבים במדינה הצפונית.
קנדה היא מדינה עם אוכלוסייה של 35 מיליון איש המורכבת משתי קבוצות תרבותיות עיקריות, קנדים ואמריקאים. לשתי המדינות היסטוריה ארוכה ושיתפו פעולה במישורים רבים. קנדה היא מקום אידיאלי עבור אנשים שמחפשים חיים חדשים ביבשת צפון אמריקה.
האוכלוסייה היהודית בקנדה מוערכת בכ-400,000, בעיקר במונטריאול, ונקובר, ובמיוחד בטורונטו, שם יש גם כ-50,000 ישראלים. נכון לשנת 2012 חיו בקנדה כ-20% יותר יהודים מאשר בישראל. האוכלוסייה היהודית בקנדה כולה היא כ-60% גברים ו-40% נשים. מבין יהודי קנדה.