מחפשים עבודה באוקראינה עם תנאים מעולים? אז הגעתם למקום הנכון לקבל את כל המידע שאתם צריכים לדעת על אוקראינה והעבודה בה.
אוקראינה הייתה אחת המדינות הגדולות בברית המועצות לשעבר, אותה ישות פוליטית ענקית שפורקה ב-1991. היא גם אחת המדינות הממערביות ביותר שהרכיבו את ברית המועצות, ויש לה פוטנציאל רב, הן מבחינה גיאוגרפית והן מבחינת אופי המשטר שלה - אם כי במהלך שני העשורים הראשונים לקיומה כמדינה עצמאית, חוותה אוקראינה רבות.
אוקראינה היא מדינה הממוקמת במזרח אירופה, והיא המדינה הגדולה ביותר במזרח אירופה. היא חולקת גבולות עם שבע מדינות: פולין, מולדובה, רומניה, הונגריה, סלובקיה, רוסיה ובלארוס. השפה האוקראינית היא השפה הרשמית של אוקראינה.
הקושי בארץ הוא לא משאת נפשם של רוב הישראלים, אלא בעיקר ילידי אוקראינה, ילדי עולים שהגיעו לארץ מאותה מדינה ואנשים רגילים דוברי רוסית שמשתלבים בשוק העבודה האוקראיני ההולך וגדל ואפשרויות רבות הן טבעיות וקלות. (בדומה לעבודה בליטא או במדינת לטביה לדוגמה).
עצמאות משמחת וחבלי לידה לא פשוטים
גורלה של אוקראינה מלווה את רוסיה מאז המאה ה-17, אך עד סוף המאה ה-20 - בשל מגמת הבידוד וההפרדה העולמית, במיוחד בשל הטראומה הקשה של אסון צ'רנוביל - החלו האוקראינים לדרוש עצמאות ו- המדינה הכריזה על עצמאות באוגוסט 1991.
אוקראינה הייתה עם רוסיה לאורך ההיסטוריה, אך המדינה החלה לדרוש יותר ויותר עצמאות עד סוף המאה ה-20. המדינה הושפעה מטראומה קשה לאחר צ'רנוביל, שגרמה לפילוג גדול בין אזרחיה והובילה לאחר מכן לעצמאות אוקראינה.
בשמחה הטבעית של עצמאות ויציאה לדרך חדשה, שתמיד מלווה באופטימיות, סבלה אוקראינה ממומים מולדים שפגעו קשות בכלכלתה ובחלקים משוק העבודה של המדינה – חלקם רלוונטיים עד היום. . בשנותיה הראשונות סבלה אוקראינה לא רק מטרוריסטים שנולדו, אלא גם מהתנהגות כלכלית חסרת אחריות של השלטונות, במיוחד הפרטה חסרת מצפון ומדיניות מוניטרית שגויה לחלוטין.
אוקראינה התמודדה עם אתגרים כלכליים רבים מאז ימיה הראשונים. למדינה היו אתגרים כלכליים קשים, במיוחד בכל הנוגע למומים מולדים.
לדוגמה, התמ"ג לנפש לפני העצמאות גבוה מזה של רוסיה ופולין ירד בחצי, ואוקראינים רבים היגרו מהמדינה כדי למצוא עבודה במקומות אחרים בעולם. אם אוכלוסיית אוקראינה הייתה בסביבות 52 מיליון ביום פרידתה מברית המועצות, 15 שנים מאוחר יותר המדינה תהיה רק בסביבות 46 מיליון! אוקראינה היא מדינה במזרח אירופה, הגובלת ברוסיה במזרח ובפולין במערב. למדינה יש היסטוריה עשירה, עם מקורותיה משנת 876 לספירה.
אבל בתחילת המילניום השלישי, הכלכלה האוקראינית החלה להתאושש. גם "המהפכה הכתומה" של 2004 תרמה לכך, כאשר לחץ אזרחי מאסיבי, כולל שביתות נרחבות, הפגנות רב-מפלגות, חסימות דרכים והתקוממויות אזרחיות, הביאו לביטול תוצאות הבחירות הכוזבות ולהכתרת מועמדים "מערביים".
אוקראינה היא מדינה במזרח אירופה שהיו לה כמה אתגרים בשנים האחרונות. לאחר נפילת ברית המועצות, הם התמודדו עם הרבה בעיות כלכליות עמוקות שהובילו לשורה של משברים. "המהפכה הכתומה" הייתה תקופה שבה אוקראינה התמודדה עם אתגרים כלכליים עמוקים ואזרחים נקטו בפעולה כדי לנסות ולעזור למדינתם.
אוקראינה ללא ספק התקרבה למערב, ולמרות שהמצב הפוליטי שלה עדיין לא התייצב במלואו, כלכלתה החלה למצות את מלוא הפוטנציאל שלה - חדי העין יכולים למצוא הזדמנויות תעסוקה יקרות במיוחד כמו בכל מדינה מתפתחת, בדיוק כמו עבודה באסטוניה, במדינת גאורגיה, מולדובה וכו' מברית המועצות לשעבר.
עבודה באוקראינה אכן מתקרבת למערב, ומשפרת את סיכוייה הכלכליים. בעוד שחוסר ודאות עדיין אופף את המצב הפוליטי, יש יותר ויותר משרות בתעשיות שירותים יוקרתיות שמחכות להיקלט באוקראינה.
עבודה באוקראינה - ישראל נגד אוקראינה: תחילתה של ידידות מופלאה?
היחס של אוקראינה ליהודים בעבר היה מלא בסימנים שליליים, אך כיום ישראלים המגיעים לעבודה אוקראינה וזוכים בברכה ובכבוד רב, בעיקר הודות לאינטלקט הרב ויכולתם לתרום להמשך התפתחותה וצמיחת האומה באוקראינה. יש לא מעט מקומיים, ביניהם משה שרת, אהרון דוד גורדון, זאב ז'בוטינסקי, חיים נחמן ביאליק, יוסף טרומפלדור, יהושע חנקין ועוד רבים וטובים.
כיהודי-אוקראיני, אני מאמין שהיחס ליהודים באוקראינה היה גרוע בעיקר בימי ברית המועצות. עם זאת, כיום, האוקראינים מקבלים את פניהם ומכבדים את אזרחיהם היהודים בשל האינטלקט והיכולת שלהם לתרום לצמיחת אוקראינה.
ליהודים ולרוסים היה תפקיד מכריע בהיסטוריה של אוקראינה. היהודים הראשונים שהגיעו לאוקראינה היו סוחרים מהמזרח שהוזמנו לסחור ולהתיישב בקייב. יהודים הגיעו מאוחר יותר גם כפליטים שנמלטו מרדיפות בתקופת שלטונו של חמלניצקי. למרות היותם נוכחים מאז ימי קדם, היהודים התמודדו עם אפליה חמורה תחת השלטון הסובייטי ועדיין נחשבים על ידי חלק מהאוקראינים כאזרחים סוג ב'.
באוקראינה נמצא גם קברו של רבי נחמן בברסלב. המאוזוליאום, הממוקם בעיר אומן המחוספסת והאפורה, הפך בתחילת שנות ה-2000 למוקד עלייה לרגל עבור ישראלים רבים, וכך נוצר באומן קהילה יהודית קטנה שבה ניתן למצוא תעסוקה.
את המאוזוליאום של רבי נחמן ניתן למצוא בעיר אומן שבאוקראינה. בתחילת שנות ה-2000, ישראלים רבים ביקרו בקבר זה כדי למצוא שלווה והשראה. זה הוביל לקהילה יהודית קטנה בה ניתן למצוא שירותים יהודיים כמו אוכל כשר, בתי כנסת ובתי מלון כשרים.
בתוך אוקראינה נמצא חצי האי קרים, עם כמה מהחופים היפים ביותר בים השחור ואפשרויות תעסוקה בתיירות (כמו עבודה ברומניה, שגם היא יכולה לקחת אתכם לים השחור).
חצי האי קרים הוא אזור בתוך אוקראינה שבו נמצאים כמה מהחופים היפים ביותר בים השחור, יחד עם עיירות תיירות משגשגות.
קרים הוא אזור בתוך אוקראינה שנכבש על ידי רוסיה כתוצאה מהתפרקות ברית המועצות בשנת 1991. האזור הוא ביתם של כמה מהחופים היפים באירופה ויש בו עיירות תיירות משגשגות כמו קרץ'. קרים הייתה בעבר חלק מרוסיה עד 1954, אז הועברה חזרה לאוקראינה לאחר מותו של יוסף סטאלין.
רוב הישראלים העובדים בחו"ל עוסקים במכירות כאלה או אחרות, למרות שהמצב הכלכלי באוקראינה עדיין לא מספיק גדול כדי ליצור שוק מספיק גדול לעבודות מסוג זה - כך שישראלים שבוחרים לעבוד באוקראינה עושים ברוב המקרים. אז בתור יזם של פרויקט, או עובד של פרויקט כזה. בתחום ההנדסה האזרחית, עבודה בחקלאות ובמפעלים של אזורים תעשייה השונים.
במהלך העשור האחרון היגרו אלפי ישראלים לאוקראינה ולחלקים נוספים במזרח אירופה. רוב הישראלים העובדים בחו"ל עוסקים במכירה כזו או אחרת. המצב הכלכלי באוקראינה עדיין לא מספיק גדול כדי ליצור שוק גדול מספיק לעבודות מסוג זה - כך עושים ברוב המקרים ישראלים שבוחרים לעבוד באוקראינה.
ישראל היא היעד הרביעי בפופולרי ביותר עבור הגויים, עם על פי הערכות 2,500 עוזבים את ארצם מדי שנה. ישראלים רבים בוחרים למצוא עבודה באוקראינה מכיוון שהיא יעד פופולרי לאנשי מקצוע ישראלים שמחפשים הזדמנות חדשה.