צעירים ישראלים רבים מעוניינים בעבודה בחוץ לארץ, בייחוד עבודה בארה”ב. סיבות לא חסר: משכורת טובה, חוויה נפלאה לכל החיים, היכרות עם אנשים חדשים. עבודה בחו”ל מאפשרת לחסוך סכומי כסף ניכרים. עובדה ידועה היא שמרבית מקומות העבודה בחו”ל הפתוחים לישראלים הינם במכירות. אולם לא לכולם מתאים סוג כזה של עבודה. יש כאלה שמרגישים ש’אין להם את זה’. למרות שהמציאות אינה כזו בהכרח, מי שחש רתיעה מעולם המכירות, חשוב שידע שיש עבודות מדהימות שאין להן דבר עם מכירות.
אחת המשרות המתאימות ביותר למי שאיננה רוצה למכור, היא עבודה בארצות הברית בתור אופר – אומנת לילדים.
מהי אופר?
אופר, המכונה גם נני, הוא שם אחר לאומנת. תפקיד זה מיועד, בדרך כלל, לנשים צעירות החל מגיל שמונה עשרה. לתחום תגענה נשים בעלות ניסיון כלשהו בעבודה עם ילדים או לפחות גישה ורצון לעבוד עם ילדים. תפקידה של האופר כולל טיפול בילדי המשפחה, בדומה לאחות גדולה. היא לוקחת את הילדים לבית הספר, מלבישה, מכינה עבורם אוכל. האופר בשום פנים ואופן איננה עוזרת בית, ואין מצפים ממנה לעבודות כדוגמת ניקיון.
כדי לזכות בעבודה בחו”ל כאופר בצורה חוקית, יש ליצור קשר עם חברה מתאימה. ראשית, חשוב לדעת שכל עבודה בארה”ב מצריכה הוצאה של ויזה מיוחדת, המכונה ויזת עבודה. עבודה ללא ויזה כזו, לא רק שעשויה להוביל לסנקציות חמורות מצד הממשל האמריקני (עד כדי גירוש ואיסור כניסה למדינה), אלא גם אין פיקוח על המשפחות ואין לעובדת גורם מקצועי עימו תוכל להתייעץ במקרה הצורך.
בנקודה זו ראוי לציין שהאופר איננה נשלחת לדרכה ללא ליווי והיא מקבלת את כל העזרה שהיא תצטרך מבחינה אישית ומקצועית.
למה זה כדאי?
עבודה בחו”ל כאופר טומנת בחובה שפע של יתרונות שאין להם אח ורע במסגרת עבודה בארה”ב. ראשית, מלבד השכר שנקוב בדולרים, הרי שעל המשפחה לדאוג לצרכיה של האופר, כמעט כאילו היתה חלק מהמשפחה. כל ההוצאות הסוציאליות, הכלכלה והמגורים מוטלות על המשפחה המארחת ולכן יכולה האופר, במידה והיא מעוניינת, לחסוך כסף רב לטובת תוכניותיה העתידיות. אחת תרצה להמשיך לטייל בחו”ל, שנייה תעדיף לנצל את הכסף ללימודים והשלישית תעדיף לחסוך לחתונה או לקניית דירה.
ישראליות רבות שעבדו כאופר בארצות הברית ניצלו את ימי החופשה המגיעים להן לטובת טיולים ארוכים וקצרים ברחבי ארצות הברית. אחת הדרכים הנוחות ביותר לשם כך היא לבלות את התקופה שלאחר סיום העבודה אצל המשפחה , בטיול ארוך. השפה האנגלית שהשתפרה לאין ערוך וללא מאמץ, ההיכרות הקרובה שאין לה אח ורע עם משפחה אמריקנית, עם התרבות המקומית ועם החיים כתושב אמריקאי, הופכים את הטיול הזה למשהו אחר לגמרי. הצעירה שמטיילת לבדה או עם חברים מגלה שהיא מרגישה הרבה יותר ‘בבית’ ובכלל לא כתיירת מן השורה. זה משתקף בתחושת הביטחון, ביכולת למצוא דילים טובים וזולים ובאופן כללי בכך שהכול הולך חלק יותר.
לאחר העבודה והטיול מגיע זמן החזרה הביתה, לישראל. כמובן שיש כאלה שתוכניותיהן אחרות (ובהן אלה שמצאו בן זוג מקומי…) אבל בדרך כלל חוזרת האופר הביתה להמשיך בחייה. וכאן מתגלה באופן טבעי היתרון העצום שמקנה לה תקופת החיים הקצרה שבילתה, חייתה ועבדה בארצות הברית. האנגלית המשופרת מקנה לה יתרון במהלך לימודים אקדמאים. גם בקבלת משרות טובות הידע באנגלית נמצא כמועיל ביותר ומלבד זאת, מעסיקים רבים מתרשמים מניסיון החיים שמקנה שהות ארוכה בחוץ לארץ.
וזו הנקודה שבה נרצה לסיים – עבודה כאופר בארצות הברית משתלמת לא רק לטווח המיידי, אלא, ממש בלי להגזים – לכל החיים.