קיבלתם הצעת עבודה מפתה וחלומית בהודו? מזל טוב! עכשיו עליכם להתחיל בתהליך פיזי ונפשי של מעבר לאחת המדינות המיוחדות ביותר בעולם. בהודו מתגוררים למעלה מ-1.2 מיליארד אנשים, כחמישית מאוכלוסית העולם. רילוקיישן להודו הוא תהליך הכולל בתוכו את ההיבטים הפיזיים והנפשיים של מעבר ומגורים בתת היבשת.
באילו מקרים נצטרך רילוקיישן להודו?
רילוקיישן להודו אמנם נדיר הרבה יותר מאשר רילוקיישן לארצות הברית, לגרמניה או למדינות מפותחות אחרות, בעיקר בגלל העובדה שמדובר במדינת עולם שלישי. ברוב המקרים, רילוקיישן יהיה מחוייב כאשר אדם כזה או אחר קיבל הצעת עבודה משתלמת מאוד אל מעבר לים, שמחייבת מעבר מגורים קבוע שלו למקום העבודה. במקרים רבים יהיה מדובר באנשי מקצוע כמו מהנדסים, יועצים, קבלנים ואנשי היי טק שמבצעים עבודות ייחודיות בתחומם והמומחיות שלהם נדרשת ביעדים אסטרטגיים ברחבי העולם. זה נכון שהודו היא לא יעד פופולארי עבור חברות היי טק וחברות המספקות שירותים מתקדמים, אך בכל זאת, ניתן למצוא הצעות עבודה בחול רבות שלא פוסחות על תת היבשת ההודית ומספקות מקומות עבודה המחייבים רילוקיישן להודו. בין אם מדובר ברילוקיישן בגלל עבודה בשירותי ביטחון, ובין אם מדובר במעבר זמני לחצי שנה בגלל תפקיד בפרויקט מסוים הקשור לטכנולוגיות מתקדמות המותקנות בהודו, המעבר להודו יכול להיות לא פשוט, במיוחד עבור אלו מביניכם שהתרגלו לסטנדרט חיים גבוה וקל.
המעבר הוא לא רק פיזי, הוא גם תרבותי
רילוקיישן להודו, רילוקיישן לסין ורילוקיישן ליעדים אחרים שנחשבים לזרים מאוד מבחינה תרבותית מהארץ שלנו בה אנו חיים הם חוויה לכל דבר, המשלבת תהליך ארוך ומורכב של הסתגלות לתרבות החדשה אליה עוברים. בהודו החוקים שונים מאוד מאילו שבארץ, הנסיעה היא בצד שמאל, ואין נתיבים, כל מי שחווה את התנועה בהודו יודע על בשרו מה זה כאוס מוחלט. פרות הולכות באמצע הכביש והרחוב, אנשים עושים את צרכיהם באויר הפתוח, ובחלקים מסוימים של הודו העוני בלתי נסבל, גם למראה עיניים. זה נכון שהודו טומנת בחובה אחדים מפלאי תבל ומקומות קסומים וייחודיים, אך בד בבד היא גם מקור להרבה מאוד תהיות ושאלות לגבי החיים עצמם והקושי שהם מביאים עימם. רילוקיישן להודו הוא לא רק תהליך של אריזה ושילוח של ציוד ותכולת דירה, מדובר בהסתגלות פסיכולוגית ותרבותית שצריכה להיעשות בצורה טובה ומדויקת, אחרת קל מאוד ללכת לאיבוד מבחינה נפשית במדינה שהכל בה כל כך זר.
רילוקיישן למדינות אחרות
כל מי שחיפש עבודה באנגליה או קיבל הצעות עבודה בקנדה, מי שחשב על לעבור לארצות הברית או לגור בגרמניה, בוודאי חווה את הסדר והארגון המופתיים של החברות שהציעו את המעבר המדובר. מדובר במדינות סטנדרטיות שקולטות בשעריהן אנשי מקצוע ומומחים רבים בתחומם שעוברים לגור במדינה לצמיתות או באופן זמני לצורך ביצוע פרויקט מסוים הקצוב בזמן. ברוב המקרים ההסתגלות התרבותית למדינות אלו לא אורכת זמן רב, מכיוון שבמדינות מערביות ומתורבתות ישנם חוקים רבים, כתובים וכאלו שאינם כתובים שהם גורם משותף בין מדינות רבות. רילוקיישן להודו לעומת זאת, טומן בחובו היבטים רבים הדורשים התייחסות לפני המעבר, תוך כדי המעבר ולאחר המעבר עצמו. במקרים בהם אתם מתלבטים בין שתי הצעות עבודה, ושוקלים את המעבר להודו לעומת מעבר למדינה אחרת, קחו בחשבון שאמנם מדובר במדינה שנראית כאילו אין בה סדר והיגיון, אך לאחר זמן מה שמתרגלים לעניין, ברוב המקרים פשוט מתאהבים במקום ורוצים להישאר שם עד כמה שאפשר.