הגירה לארצות הברית היתה מאז ומתמיד חלומם של לא מעט ישראלים: גם בתקופות שבהן חיפוש עבודה מסביב לעולם או ניסיון לחיות במדינה אחרת נתקל בביקורת (“נפולת של נמושות”, הגדיר ראש הממשלה יצחק רבין בשנות השבעים את ה”יורדים”, וגם הביטוי “יורדים” לכשעצמו מבטא ביקורת בלתי מבוטלת) היו רבים שעשו זאת, ובוודאי שבימינו, כשיותר ויותר מקומות עבודה מסביב לעולם מוצעים לנו, הרי שמעבר לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות נתפש בעינינו – ובהחלט בצדק – כדרך טובה להגשים באמת את חלומותינו ולהצליח בגדול.
יחד עם זאת אסור לשכוח שישנן גם לא מעט מגבלות הניצבות בפני כל מי ששוקל להגר לארה”ב, ובראשן הצורך לקבל ויזה או גרין קארד.
היתרונות של החיים בארה”ב
הגירה לארצות ברית מאפשרת למי שבוחר בצעד זה ליהנות מחיים נוחים יותר. כמובן שכמדינת ענק לא כל עיר ולא כל שכונה ברחבי 50 המדינות המרכיבות את ארצות הברית מציעות איכות חיים גבוהה באותה מידה, אולם ככלל הרחובות נקיים יותר, סכנת המלחמה לא מרחפת כל הזמן ברקע, השירותים הציבוריים ממלאים את תפקידם טוב יותר ורוב הסיכויים שגם תמצאו עבודה מתגמלת יותר ביחס לאפשרויות הפרושות בפניכם כאן בארץ.
למעשה, עבודה בארה”ב מתאימה הן למי שכבר רכש מקצוע – ובפרט למומחים בתחומי ההיי-טק השונים, לעורכי דין, לכלכלנים, לרופאים ולעוד שורה ארוכה של בעלי מקצוע שייהנו מאתגר מקצועי מרתק, תנאי עבודה מעצימים ושכר נאה – והן לצעירים שיכולים להתפרנס ממכירות, משרות בתחומי האבטחה, שירותי או-פר, הובלות ועוד.
הגירה לארצות הברית לצמיתות – המירוץ לגרין קארד
במידה ואתם מעוניינים לממש את האופציה של הגירה לארצות הברית לצמיתות (או ליתר דיוק, לפרק זמן בלתי מוגבל, שהרי בימינו המושג “צמיתות” התרוקן מתוכן) אתם זקוקים לגרין קארד.
ישנן שתי דרכים עיקריות להגיע אל הגרין קארד המיוחל: קרבה משפחתית לאזרח/ית ארה”ב, או זכייה בהגרלת הגרין קארדס השנתית.
הקרבה המשפחתית המאפשרת קבלת גרין קארד היא מדרגה ראשונה בלבד. בחלק מהמקרים נדרשת תקופת המתנה, וכך למשל בת זוג של בעל גרין קארד צריכה לחכות 5 שנים וילדים בני 21 ומעלה שטרם נישאו יחכו 9 שנים גם אם לאחד מהוריהם יש גרין קארד.
ההגרלה מעניקה ל-50,000 זוכים מאושרים מכל רחבי העולם גרין קארד ללא תנאים כמעט. יחד עם זאת מדי שנה ממלאים את הטפסים הרבים הנדרשים על מנת להשתתף בהגרלה כמה מיליוני בני אדם, כך שהסיכוי אינו גבוה (אם כי למי שחולם על הגירה לארצות הברית כדאי כמובן להשתתף בהגרלה, מה גם שהיא ללא תשלום).
בשנת 2014 יזם הנשיא ברק אובמה תוכנית להענקת גרין קארד לקהל יעד ספציפי מאוד: בעלי תואר שני ומעלה בתחומי הטכנולוגיה והמדע, או בעלי יכולות המוגדרות כ”יוצאות דופן” בתחומים אלה.
הגירה על בסיס עבודה
במקרים אחרים ישנה האופציה להגר לארה”ב לפרק זמן מוגבל, וזאת על בסיס ויזת עבודה לארה”ב.
מאחר שארה”ב היא האופציה הפופולארית ביותר של עבודה בחו”ל, הרי שבדרך זו מהגרים ישראלים רבים לארה”ב, לפרקי זמן של החל מכמה חודשים ועד כמה שנים.
חשוב מאוד לקבל את סוג הוויזה המתאים לאופי העבודה בה תועסקו בארה”ב, ובכל מקרה חובה למצוא מעסיק אמריקאי או חברה בינ”ל שיכולה לסדר לכם ויזה.
הגירה על בסיס השקעה בארה”ב
אופציה נוספת לקבלת היתר חוקי לחיות בארה”ב היא השקעה במדינה.
דרך זו של הגירה לארצות הברית מתאימה למי שיש באמתחתו סכומי כסף גבוהים מספיק על מנת להשקיעם בעסק שיפעל בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות – ההשקעה המינימלית צריכה להיות 500,000$ כשמדובר באזורי עדיפות, ומיליון דולר במקומות אחרים. בשלב הראשון מקבל המשקיע אזרחות זמנית למשך שנתיים, ולאחר מכן, אם העסק שהקים מעסיק או עומד להעסיק לפחות 10 בני אדם, הוא יוכל לקבל אזרחות לצמיתות.