קנדה נתפשת בעיני רבים כשכנה הפחות מלהיבה של ארצות הברית, ובהתאם רוב הישראלים מעדיפים עבודה בארה”ב על פני עבודה בקנדה, אבל כדאי לדעת שהמדינה הצפונית ששטחה הוא הגדול ביותר בעולם אחרי רוסיה מציעה למי שמגיע אליה לעבוד איכות חיים גבוהה מאוד, כך שבהחלט כדאי לקחת אותה בחשבון כשמחפשים עבודה בחו”ל.
למה כדאי להשקיע בחיפוש עבודה בקנדה?
חיפוש עבודה בקנדה, ובפרט עבודה מתגמלת באמת, הוא משימה לא פשוטה, בדיוק כמו כל חיפוש עבודה בחו”ל – אבל כזו שבהחלט כדאי להשקיע בה משאבים (זמן, אנרגיות וכו’).
סיבה אחת לכדאיות ההשקעה בחיפוש עבודה בקנדה היא רמת החיים הגבוהה בה, שממנה נהנים לא רק אזרחי המדינה אלא גם מי שהיגר אליה, וכלל לא משנה מהי עבודתו. התוצר המקומי הגולמי לנפש בקנדה הוא למעלה מ- 40,000$, אחד הגבוהים בעולם, וכשמצרפים לנתון זה את ההשקעה הרבה של ממשלת קנדה בתושבי המדינה ואת השוק החופשי והכלכלה המודרנית השוררים בה מקבלים מקום שבהחלט טוב לחיות בו.
עוד סיבה לעבוד בקנדה ולא במדינות אחרות ברחבי העולם הוא היחס הטוב של אזרחי קנדה למהגרי העבודה המגיעים אליה – בין אם מדובר ברופאים, אנשי הייטק או צעירים חסרי הכשרה מקצועית המתפרנסים מעבודות זמניות. היחס הטוב נובע מהעובדה שהחברה הקנדית היא חברת מהגרים (למעלה מ- 20% מהקנדים נולדו מחוץ למדינה) ומההבנה של קברניטי המדינה כי בהגירת עבודה טמון פוטנציאל רב ותרומה של ממש לשגשוג כלכלי.
גם הנופים מרהיבי העין שמאפיינים את מדינת הענק, והאטרקציות הרבות שמציעות הערים הגדולות דוגמת ונקובר, טורונטו ומונטריאול מצדיקים חיפוש עבודה בקנדה ועוד סיבה היא העובדה שבקנדה ישנה קהילה יהודית גדולה וגם ישראלים רבים לשעבר כך שההתאקלמות בה יחסית קלה ונעימה.
אילו עבודות אפשריות בקנדה ואיך להגיע אליהן?
ישנם מספר תחומים בהם קנדה זקוקה במיוחד לידיים עובדות, ועל כן לאנשי מקצוע בתחומים אלה קל למדי למצוא עבודה בטורונטו, ונקובר, מונטריאול ושאר ערים קנדיות. בפרט הכוונה היא לרופאים, רופאי שיניים, פסיכולוגים, אחיות, אנשי מקצוע בתחומים רפואיים אחרים, אנשי היי טק ומהנדסים במקצועות שונים. בחלק מהמקרים ההגעה לעבודה בקנדה היא דרך רי-לוקיישן, כלומר בעקבות עבודה בחברה בינלאומית שפועלת גם בישראל וגם בקנדה, וגם במקרים אחרים בתחומים אלה קל יחסית למצוא מקום עבודה קנדי ולעבוד שם כחוק.
אופציה נוספת של חיפוש עבודה בקנדה שעשויה להוביל למשרות מצוינות היא דרך הקהילה היהודית: בטורונטו יש כ- 200,000 יהודים, במונטריאול קרוב ל- 100,000 וגם בוונקובר, אוטווה, ו-ויניפג כמה אלפי יהודים – ובכל הערים האלה ניתן למצוא משרות כגון מורים לעברית או או-פריות.
האופציה הפופולארית ביותר לצעירים חסרי מקצוע וניסיון המבקשים ליהנות מכל היתרונות של עבודה בקנדה הוא מכירות. על מנת להגיע לעבודה חוקית במכירות בקנדה יש ליצור קשר כבר בארץ עם חברה המורשית להעסיק עובדים זמניים בקנדה ועל כן יכולה לספק ויזה. חשוב לזכור שלמרות שקנדה מעודדת הגירה הרי שעבודה בה ללא אשרה חוקית היא עבירה על החוק ועלולה להוביל לעונשים לא נעימים. למי שיכול להרשות לעצמו לחיות בקנדה פרק זמן מסוים ללא עבודה, ישנה האופציה להגיע אליה בלי עבודה מוסדרת מראש – אולם כאמור הדרך המועדפת היא למצוא עבודה כבר מהארץ.
לפני שמתחילים בתהליך של חיפוש עבודה בקנדה כדאי לזכור שבחורף הטמפרטורות ברוב חלקי קנדה צונחות בצורה דרמטית, ומי שאינו מורגל בקור מקפיא עלול להתקשות לחיות במדינה גם אם איכות החיים שם גבוהה מאוד (כשם שמי שמחפש עבודה באירופה חייב לקחת זאת בחשבון).