קנדה נתפשת כשכנה המעט מנומנמת והפחות אטרקטיבית של ארצות הברית, ובהתאם ישנם יותר ישראלים המחפשים עבודה בארה”ב מאשר כאלה השואפים לעבוד מחוץ לגבולות הארץ וחולמים על המושבה הבריטית לשעבר ששטחה הוא השני בגודלו בעולם – אולם בהחלט כדאי לדעת שישנו שפע נרחב של הצעות עבודה בקנדה, רובן אטרקטיביות להפליא, הן לצעירים המחפשים כסף מהיר והן למבוגרים המבקשים קריירה מתגמלת.
קנדה – רחוקה וקרה אבל מחבקת בחום
עבור מי שכבר רכשו השכלה גבוהה ואוחזים במקצוע מבוקש, בין אם יש באמתחתם ניסיון ובין אם הם עושים את צעדיהם הראשונים בתחום בו התמחו, קנדה היא בהחלט אופציה מומלצת.
הסיבה העיקרית לכך היא החיבוק החם שמעניקה המדינה הצפונית והקרה בחורף אך הנעימה בקיץ למהגרים המגיעים אליה, ובוודאי כשמדובר באקדמאים בעלי מקצוע מבוקש. בפרט מדובר על מהנדסים בתחומים שונים, אנשי מחשבים, אחיות מוסמכות, רופאים, טכנאי רנטגן וישנם עוד מקצועות שבעליהם יכולים למצוא, בקלות יחסית, שלל הצעות עבודה בקנדה ולבחור מתוכן אחת מתגמלת במיוחד – ובאופן כללי קנדה מאירה פנים למהגרי עבודה, וזאת בזכות אופיה הפלורליסטי והרב תרבותי ובשל ההבנה כי קליטה נכונה של מהגרים תורמת רבות הן להתפתחות הכלכלה והן לעושר החברתי.
הצעות עבודה בקנדה במכירות
סיבה נוספת לריבוי הטבעי של הצעות עבודה בקנדה היא איתנות הכלכלה ורמת החיים הגבוהה של התושבים.
התמ”ג לנפש במדינה מתקרב ל- 45,000 דולר ואמנם תרבות הצריכה בה אינה מפותחת כמו בשכנה מדרום, ארה”ב, אולם בערים הגדולות דוגמת טורונטו, ונקובר, מונטריאול, קוויבק ואוטווה ישנם שפע קניונים ומתחמי מסחר הומי אדם בכל ימות השנה – ופוטנציאל גבוה במיוחד למקצוענים במכירות (וגם למי שניחן בכישרון טבעי לשכנע אנשים).
בהתאם, הלהיט הבלתי מעורער של עבודה בחו”ל, מכירה בעגלות, מככב גם בקרב היוצאים לקנדה, וישנן לא מעט הצעות עבודה בקנדה המובילות אל דוכן עמוס כל טוב (מוצרים אורגניים על בסיס המינרלים המצויים בים המלח, כריות חימום, צעצועים, גאדג’טים שונים ועוד) ואל הכנסה חודשית גבוהה. כדאי לקחת בחשבון שאנשים הפונים לכיוון עבודה בעגלות מחויבים לרמה סבירה באנגלית, יכולת רטורית טובה, התמדה ויכולת להכיל סירובים רבים מדי יום – ושלמי שמצויד בסט יכולות זה צפויה חוויה מלהיבה ובעיקר שיפור ניכר בחשבון הבנק.
איך הקהילה היהודית והישראלית מסייעות במציאת עבודה בקנדה?
מקור מצוין נוסף להצעות עבודה איכותיות בקנדה הוא הקהילה היהודית הגדולה יחסית שחיה במדינה, וכן ריבוי הישראלים לשעבר שקבעו את משכנם בארץ המייפל.
ראשוני היהודים הגיעו לקנדה כבר בחלקה השני של המאה ה- 19, ולאחר מלחמת העולם השנייה גבר עד מאוד זרם היהודים שעזבו את אירופה המוכה והשסועה לטובת החיים השלווים והנעימים שמציעה קנדה. נכון לימינו חיים בטורונטו כ- 200,000 יהודים ובמונטריאול קרוב ל- 100,000. עוד כמה עשרות אלפי יהודים פזורים בשאר רחבי המדינה, ואליהם חברו גם כמה עשרות אלפי ישראלים שהעדיפו את הנינוחות הקנדית על פני החיים רוויי הלחץ בישראל ועושים זאת בעיקר בטורונטו.
כל אלה מייצרים לא מעט הצעות עבודה משתלמות: משפחות יהודיות וישראליות רבות תרות אחרי או-פר שתגדל את ילדיהן ובתמורה תהנה משכר נאה, מסגרת משפחתית חמה והזדמנות לגלות את הקסם הקנדי (וכמובן לטייל ברחבי המדינה עתירת הנופים המופלאים), הצעות עבודה אחרות הן למורים לעברית ובאופן כללי דרושים לא מעט אנשי מקצוע בתחומים שונים.
עבור המשתלבים במשרה כזו או אחרת במסגרת הקהילה היהודית או הישראלית, מדובר ביתרון כפול ומכופל: הן מציאת עבודה טובה והן קליטה חלקה במיוחד המנטרלת את אחד החסרונות של עבודה בקנדה, הריחוק מהארץ (אם מי שבחר במקום עבודה באירופה יכול "לקפוץ” לישראל בקלות יחסית, הרי שטיסה מקנדה מחייבת השקעת סכום כסף בלתי מבוטל וזמן רב יחסית).