עבודה באנגליה היא חוויה מעשירה, ולא רק לחשבון הבנק, בכל שלב בחיים – בין אם מדובר בפרק זמן קצר תחום מראש ובין אם מדובר בניסיון לבנות חיים חדשים בלונדון, מנצ’סטר, ליברפול, ברמינגהאם ושאר ערים בממלכה המאוחדת.
אבל לא כל מי שרוצה לעבוד באנגליה יכול לממש את הרצון. על מנת שניתן יהיה ליהנות מכל היתרונות של עבודה חוקית במדינה המציעה איכות חיים גבוהה, יש לזכות באישור עבודה (וגם כמובן למצוא מקום עבודה…)
בעלי דרכון זר? מצבכם טוב
שימו לב – אם הנכם בעלי דרכון של אחת ממדינות האיחוד האירופי אתם רשאים לעבוד באנגליה גם ללא אישור עבודה.
נכון לסוף שנת 2014 מונה האיחוד האירופי, שהוקם בשנת 1951, 27 מדינות בנוסף לבריטניה כשבמאה ה- 21 הצטרפו אליו רבות ממדינות מזרח אירופה לשעבר ובהן בולגריה, רומניה, צ’כיה, פולין, הונגריה, ליטא ולטביה – מדינות שלישראלים רבים יש בהן שורשים ועל כן בלא מעט מקרים גם זכאות לאזרחות, שכאמור מאפשרת גם עבודה חוקית באנגליה (ובאופן כללי עבודה באירופה ובפרט במדינות המפותחות בה).
סטודנטים? יכולים גם ללמוד וגם לעבוד, אבל
דרך נוספת ליהנות מעבודה חוקית באנגליה היא באמצעות ויזת סטודנט.
באופן טבעי אף אחד לא יירשם ללימודים באוניברסיטה בריטית כזו או אחרת רק כדי לממש חלום על עבודה באנגליה, אבל עבור מי שממילא מחפש מסלול איכותי של לימודים אקדמיים, ולימודים בשפה האנגלית אינם מרתיעים אותו, יוכל לשלב עבודה ולימודים בממלכה המאוחדת.
יש לקחת בחשבון כי היקף המשרה האפשרי עבור מחזיקי ויזת סטודנט מוגבל, וכי אישור העבודה ניתן למשך כל תקופת הלימודים כולל סטאז’ אם נדרש.
עגלות מכירה בבריטניה
אחת העבודות הפופולאריות ביותר באנגליה עבור ישראלים היא מכירה בעגלות, אותם דוכנים עמוסי כל טוב המוצבים בקניונים (ובלונדון, כמו גם בערים אחרות באנגליה, תמצאו קניונים רבי רושם והומי אדם) ומאפשרים לצעירים ישראלים לפני ואחרי צבא להפגין את כושר השכנוע שלהם ולחסוך כסף רב בזמן קצר יחסית.
עבודה בעגלות מתבצעת לעיתים באופן בלתי חוקי, והרווחים הגבוהים עלולים לפתות גם צעירים שומרי חוק לעשות זאת, אולם כדאי לקחת בחשבון שרשויות ההגירה הבריטיות עלולות להתגלות כקשוחות מאוד ומי שיעמוד מאחורי עגלה עמוסת מוצרים (לרוב מוצרי טיפוח המבוססים על המינרלים של ים המלח) ללא אישור עבודה עלול למצוא עצמו סופג עונש חמור.
רילוקיישן
אופציה נוספת של עבודה באנגליה באופן חוקי לחלוטין היא דרך רילוקיישן.
העולם שלנו הוא כבר כפר גלובלי מזה מספר שנים, ובהתאם יש בו חברות רבות שאינן מגבילות את עצמן לפעילות במדינה אחת אלא פועלות במקביל בכמה וכמה מדינות ברחבי העולם. ישראלי המועסק בחברה שכזו שיש לה גם שלוחה לונדונית או בכל עיר אחרת באנגליה יוכל למצוא עצמו עובד בשלוחה זו, תחת היתר עבודה ייעודי למי שנשלח לאנגליה במסגרת רילוקיישן.
על מנת לקבל אישור עבודה יש להיות בעלי ותק של מינימום שנה בחברה המבצעת את הרילוקיישן, וכמובן להציג חוזה העסקה. כמו כן על המועמד להיות בעל כישורים שמעל הממוצע עבור תחום פעילותו.
שיטת הנקודות
אופציה נוספת לקבלת אישור עבודה באנגליה היא דרך שיטת הנקודות.
שיטה זו מעניקה לכל מי שרוצה לעבוד באנגליה נקודות זכות על פרמטרים שונים: כך, למשל, מקבלים 50 נקודות עבור "תעודת חסות” (אישור מבעל עסק או חברה על כך שברצונו להעסיק מועמד ספציפי), תארים אקדמיים מקנים בין 5 נקודות ל- 15 (בהתאם לתחום הלימודים ולתואר הספציפי), גובה השכר הצפוי בין 5 נקודות ל- 20, וישנם עוד פרמטרים (למשל המצב הכלכלי).
עבור כל משרה מבוקשת ישנו רף נקודות מינימלי. בנוסף לחובה לעבור את הרף יש להוכיח שליטה נאותה באנגלית.